Anticonceptie

Het is belangrijk om, indien nodig, na te denken over anticonceptie. Wij kunnen anticonceptie voorschrijven, zoals een pil of nuvaring, maar je kunt bij ons ook terecht voor het plaatsen/verwijderen van een spiraal en implanon. 

Soms kun je best een beetje verdwalen in alle opties en mogelijkheden die er zijn. Wil je hormoonhoudende anticonceptie of juist liever niet? Wil je dagelijks of maandelijks ergens aan moeten denken of heb je er liever voor een aantal maanden/jaren geen omkijken naar? Heb je nog een kinderwens op korte termijn, op lange termijn of is het gezin compleet? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen als je nadenkt over anticonceptie. Maar ook dan kan de uiteindelijke keus best lastig zijn, wij helpen je graag!

Als je bij ons onder zorg bent komt anticonceptie in de zwangerschap al aan bod tijdens de centering pregnancy  bijeenkomsten. Na de geboorte van de baby komen wij ook een aantal keer bij jullie thuis langs. Tijdens een van deze huisbezoeken kaarten wij ook het onderwerp anticonceptie aan en sturen je na afloop een e-mail met uitgebreide informatie over alle vormen van anticonceptie. Bij interesse ontvang je van ons ook de uitgebreide informatie over alle soorten spiralen en hoe het bestellen en plaatsen hiervan bij ons op de praktijk in zijn werk gaat. 
Ongeveer zes weken na de bevalling kom je nog een keer langs op de praktijk, ook dan is anticonceptie weer onderwerp van gesprek. Indien gewenst kunnen we dan ook direct een afspraak maken voor het plaatsen van een spiraal.

Informatie over anticonceptie is altijd gratis en valt onder de basisverzekering voor verloskundige zorg. Ben je jonger dan 21 jaar? De kosten van de anticonceptie zelf en het eventueel plaatsen/verwijderen hiervan worden dan volledig vergoed uit je basisverzekering. Indien je ouder dan 21 jaar bent wordt anticonceptie soms vergoed vanuit een aanvullende verzekering, kijk dit zelf even na op je zorgpolis. 

Uiteindelijk maakt het ons niet uit welke vorm van anticonceptie je kiest, als die maar bij jou/jullie past! Meer informatie? Bel ons vrijblijvend op 079-3418798 of stuur een e-mail naar info@embe-verloskundigen.nl.