Eerste controle

De eerste controle is vooral een kennismaking. We vertellen je over de praktijk en onze werkwijze. Ook willen we jou graag leren kennen. Wat zijn je verwachtingen, wensen en vragen? Wat is je achtergrond, jouw verhaal?

De ingevulde vragenlijst  wordt doorgenomen en we maken een zwangerschapsdossier aan. Samen gaan we het zorgpad bepalen voor je zwangerschap. Dit zorgpad bestaat uit standaardonderzoeken en persoonlijke afspraken en wensen. We vinden het erg belangrijk dat je zelf aangeeft wat belangrijk voor je/jullie is en waar onze specifieke aandacht moet liggen, naast de standaardcontroles!

We geven veel informatie mee over gezond zwanger zijn, leefgewoontes en voeding. Ook je sociale situatie is van belang, dus je werkomgeving, huisvesting en financiën kunnen aan bod komen.

Je krijgt een formulier mee voor bloedonderzoek en er wordt een afspraak gepland voor de termijnecho, daarmee wordt de zwangerschapsduur vastgesteld.

We bespreken ook de mogelijkheden voor prenataal onderzoek . En natuurlijk is er ruimte om je vragen te stellen. Schrijf van te voren op wat je graag wilt weten of vertellen tijdens je eerste bezoek

Tijdens de eerste controle wordt er niet naar het hartje geluisterd. Vroeg in de zwangerschap wordt het uitwendig luisteren afgeraden. Bij de echo kun je wel de hartaktie zien.

Hartjesspreekuur

Iedere week hebben wij een inloopspreekuur om even naar de hartslag van jullie kind te luisteren. Dit is speciaal bedoeld voor zwangeren vanaf 12 weken zwangerschap en die nog geen kindsbewegingen voelen. De tijd tussen de vervolgcontroles is in deze periode gewoonlijk vier weken. Hoe fijn is het dan dat je elke week de mogelijk hebt om even binnen te lopen en jullie kindje te horen! Je bent natuurlijk ook welkom als je verder zwanger bent of de baby al wel voelt bewegen, maar het gewoon even fijn vind om extra langs te komen.

Het hartjesspreekuur is iedere dinsdag op onze hoofdlocatie: Gaardedreef 175, Zoetermeer. In de even weken van 18:15 - 18:45 uur en in de oneven weken van 08:15 - 08:45 uur. Zo is er hopelijk voor jullie allemaal af en toe de mogelijkheid om langs te komen! Houdt onze  Facebookpagina  en Instagrampagina  in de gaten voor eventuele wijzigingen van de tijdstippen in vakantieperiodes. Tot snel!