Kraamzorg

Het hebben van goede kraamzorg is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je in de eerste week na de bevalling veel hulp krijgt bij en informatie over de verzorging van jullie kindje. Maar wat vooral belangrijk is, is dat er een deskundige in huis is die problemen tijdig kan signaleren en daarmee erger kan voorkomen. De kraamverzorgster staat in nauw contact met de verloskundige.

Kraamzorg dien je zo snel mogelijk te regelen, het liefst voor de zestiende week van de zwangerschap.

Je kunt kiezen uit een verschillend aantal zorgpakketten, variërend van 24 uur (minimumpakket) tot 49 uur (basispakket), verdeeld over zeven of acht dagen.

Sinds 1 januari 2006 wordt er gewerkt met een indicatielijst. Hiermee wordt berekend op hoeveel uren zorg een kraamvrouw maximaal recht heeft. Na een moeizame bevalling of bij problemen in het kraambed kunnen er zorg-uren bijkomen.

Via de basisverzekering ben je verzekerd voor kraamzorg. Wel geldt er een eigen bijdrage per uur. De hoogte hiervan is afhankelijk van je eventuele aanvullende verzekering.

Wij werken in het VSV Zoetermeer  nauw samen met twee kraambureau's. Je kunt je hier  verder oriënteren op verschillende kraambureaus in de regio.