Voorbereiding

Gedurende de zwangerschap werken we met elkaar naar de bevalling toe. Iedere bevalling is anders en iedere (aanstaande) ouder bereidt zich hier anders op voor. We bespreken jullie wensen en verwachtingen, de plaats van bevallen en ervaringen als je al eens eerder bent bevallen. Daarnaast vullen wij samen met jullie onze rol in tijdens dit proces, wat verwachten jullie van ons en de kraamverzorgende of verpleegkundige. 

Naast de reguliere voorbereiding tijdens de controles is het raadzaam om samen met je partner deel te nemen aan extra vormen van voorbereiding. Denk hierbij aan het bezoeken van onze  bevalavond en het volgen van een  zwangerschapscursus . Daarnaast is het handig om naar de voorlichtingsavond over de bevalling in het LangeLand Ziekenhuis te gaan als je daar wilt bevallen of nog twijfelt over de plaats van bevallen. Tijdens deze avond krijg je, indien het rustig is, een rondleiding over de verloskamers. Deze avond is kosteloos en je kunt je hier  aanmelden. 

Geboorteplan

Tijdens de zwangerschap bespreken we de mogelijkheid voor het schrijven van een geboorteplan. Door het schrijven van een geboorteplan  ben je bewust bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je bent niet verplicht om een geboorteplan te schrijven, maar het kan waardevol zijn om je wensen op papier te zetten.
Mocht je erover denken om in bad te willen bevallen (dit kan zowel thuis als in het Langeland ziekenhuis), kun je hier  meer lezen en een bevalbad huren. 

Kijk voor meer informatie ook eens op  deverloskundige.nl  en lees onderstaande brochures:

Embé Verloskundigen Brochure voorbereiden bevalling Embé Verloskundigen Brochure bevalhouding Embé Verloskundigen Brochure Omgang met pijn