Voorbereiding

Gedurende de zwangerschap werken we met elkaar naar de bevalling toe. Iedere bevalling is anders en iedere (aanstaande) ouder bereidt zich hier anders op voor. We bespreken jullie wensen en verwachtingen, de plaats van bevallen en ervaringen als je al eens eerder bent bevallen. Daarnaast vullen wij samen met jullie onze rol in tijdens dit proces, wat verwachten jullie van ons en de kraamverzorgende of verpleegkundige. 

Naast de reguliere voorbereiding tijdens de controles is het raadzaam om samen met je partner deel te nemen aan extra vormen van voorbereiding. Denk hierbij aan het bezoeken van onze informatieavond over de bevalling en kraamtijd en het volgen van een zwangerschapscursus.

Wil je in het ziekenhuis bevallen of twijfel je nog over de plaats van bevallen? Dan raden wij je altijd aan om alvast 'kennis te maken' met het ziekenhuis van je voorkeur. Op de website van het LangeLand Ziekenhuis staat bijvoorbeeld een informatief filmpje met een kijkje in de verloskamers. Daarnaast mag je in het weekend altijd de kraamafdeling bellen om te vragen of er tijd is voor een korte rondleiding over de verloskamers. 

Geboorteplan

Tijdens de zwangerschap bespreken we de mogelijkheid voor het schrijven van een geboorteplan. Door het schrijven van een geboorteplan ben je bewust bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je bent niet verplicht om een geboorteplan te schrijven, maar het kan waardevol zijn om je wensen op papier te zetten.
Mocht je erover denken om in bad te bevallen (dit kan zowel thuis als in het LangeLand Ziekenhuis), kun je hier meer lezen en een bevalbad huren. In het LangeLand Ziekenhuis zijn bevalbaden beschikbaar die je ter plekke kunt huren, maar je mag ook je eigen bevalbad meenemen. 

Kijk voor meer informatie om je voor te bereiden op de bevalling ook eens op www.deverloskundige.nl.

Alles over de bevalling

Voorbereiding
Plaats van bevallen
Pijnstilling