Echo's

Op onze hoofdlocatie in Seghwaert kun je terecht voor alle soorten echo's die mogelijk zijn in de zwangerschap. Je mag zelf kiezen van welke echo's je gebruik wil maken. Vanuit de zorgverzekering wordt standaard de termijnecho en, indien gewenst, de 13-weken echo en 20-weken echo vergoedt. Op indicatie vergoedt de zorgverzekering meer echo's, zoals een groeiecho of liggingsecho. 

Binnen onze praktijk bieden wij jullie ook een echo aan rond 7-8 weken zwangerschap, deze krijg je als cadeautje vanuit ons. Wij vinden het namelijk wel van meerwaarde om jullie al vroeg in de zwangerschap te kunnen laten zien of de zwangerschap op de juiste plek zit, of het om één of meerdere kindjes gaat en natuurlijk om te zien of het hartje klopt! 
De termijnecho is bedoeld om de exate zwangerschapsduur te bepalen en daarmee de uitgerekende datum vast te stellen. Deze echo wordt over het algemeen rond 10-11 weken zwangerschap gemaakt. 
Indien gewenst volgen daarna de 13-weken echo en 20-weken echo, hierover vertellen wij jullie meer tijdens het intakegesprek. Bij een ongecompliceerde zwangerschap kan het zijn dat de 20-weken echo de laatste echo is die gemaakt wordt. 

Soms zijn er aan het begin van de zwangerschap al factoren bekend die van invloed kunnen zijn op de groei van het kind. Als je eerder bevallen bent van een kind met een te laag geboortegewicht is dat een indicatie om in de huidige zwangerschap de groei extra te controleren door middel van het maken van groeiecho's. We weten ook dat zwangerschapssuiker invloed heeft op het geboortegewicht van het kind en mocht je dit bijvoorbeeld in de loop van de zwangerschap ontwikkelen zullen wij altijd met jullie de optie tot groeiecho's bespreken. Soms twijfelen we aan het einde van de zwangerschap ook wel eens of het kind met het hoofd naar beneden ligt, ook dit kan een indicatie zijn om de ligging door middel van een echo te controleren.
Weet dat nooit iets moet! Wij vinden het belangrijk jullie te informeren en voordelen/nadelen te bespreken, zodat jullie een weloverwogen eigen keuze kunnen maken!

Onze verloskundigen Sandra, Tamara en Liliane zijn naast verloskundige ook echoscopist. Zij kunnen dan ook op nagenoeg alle dagen van de week de basisecho's maken binnen de praktijk. Dit maakt dat je veel keus hebt uit dag en tijdstip en daarnaast ook op indicatie, bijvoorbeeld vanwege ruim bloedverlies, altijd snel terecht kunt. Wel zo fijn!
Op maandag en dinsdag werken er twee echoscopisten bij ons op de praktijk om voor ons voornamelijk de 13-weken echo en 20-weken echo te maken. Bij drukte op de spreekuren of indien dit handiger uitkomt in jullie agenda kun je ook op die dagen terecht voor de basisecho's. 

Pretecho

Wil je graag een pretecho laten maken om extra naar jullie kindje te kijken of ben je nieuwsgierg naar het geslacht? Wij hebben goede ervaringen met pretecho praktijk Before we Meet en raden jullie dan ook van harte aan daar een afspraak te maken indien je nog meer echo's wenst dan dat je in de zwangerschap bij ons binnen de praktijk al krijgt. 

Echo controle na spiraal

Wanneer je bij ons of ergens anders een spiraal hebt laten plaatsen ben je bij ons op de praktijk welkom voor een controle echo. Deze echo is bedoeld om minimaal zes weken na plaatsing (maar kan ook later) te controleren of het spiraal zich nog op de juiste plek in je baarmoeder bevindt. Deze echo wordt nooit vergoedt vanuit de zorgverzekering, kost €30,- en kun je contant of per pin afrekenen. Lees hier meer over deze echo.