Kraamtijd

Een emotionele, gezellige en drukke tijd!

Veel visite, aandacht en cadeautjes, maar ook wat lichamelijke klachten door de bevalling. De hormonen gaan de eerste dagen flink op en neer, wat ervoor kan zorgen dat je emotioneel en/of prikkelbaar wordt. Ook moet je de bevalling nog verwerken. Daarbij komt de grootste verandering in je leven: de zorg en verantwoordelijkheid voor jullie kind.

De kraamverzorgende is er om jullie in deze eerste week vertrouwen en kennis mee te geven. Zij leert jullie alles wat je weten moet over de zorg die een pasgeborene nodig heeft en neemt contact op met de verloskundige wanneer er problemen zijn. Ook zorgt zij dat het huishouden doordraait en verzorgt de visite.

Kraamtijd Embé Verloskundigen

De verloskundige komt deze eerste week een aantal keer bij jullie langs. Zij is eindverantwoordelijk voor het welzijn van moeder en kind. Ze zal eventuele hechtingen verwijderen, voert de hielprik uit en houdt alle ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Aan het eind van de eerste week zal zij vertellen wat je kunt verwachten in de periode na de kraamweek en geeft zij uitleg over de nacontrole die zes weken na de bevalling plaatsvindt.

Het kan handig zijn om tijdens de kraamweek een douchekruk en bedsteun in huis te hebben, deze kan je huren via verschillende thuiszorgwinkels .