Kinderwensconsult

Ben je nog niet zwanger, maar heb je wel een kinderwens? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. De kans op het krijgen van een gezonde baby is groot, maar wist jij dat er ook factoren zijn die je positief kunt beïnvloeden? Of misschien heb je (onbewust) wel te maken met factoren die de kans op een zwangerschap verkleinen, ook daar kunnen we je bij helpen.
Als (aanstaande) ouder heb je recht op een kinderwensconsult dat volledig vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Wij maken hier binnen de praktijk graag tijd voor vrij dus wees welkom!

Voorafgaand aan het consult vragen wij jou (en je eventuele partner) een vragenlijst in te vullen met allerlei vragen over onder andere je leefstijl, chronische ziektes en erfelijke afwijkingen binnen de families. Daarnaast bespreken we je menstruatiecyclus en kijken we samen met jullie of er nog factoren zijn die van tevoren aangepast moeten worden, denk hierbij aan medicijngebruik of aangepast werk als je bijvoorbeeld met schadelijke stoffen werkt. 
Ook zullen we controles uitvoeren zoals je bloeddruk meten, wegen en indien gewenst je ijzer en/of suikergehalte controleren. 
Daarnaast zullen wij je ook altijd, indien gewenst, tips en adviezen geven. Een standaard advies is het slikken van 400ug foliumzuur per dag, het liefst al vanaf vier weken voor de bevruchting. 

Een kinderwensconsult duurt 30-45 minuten en meestal is één bezoek voldoende om daarna zelf verder aan de slag te kunnen. Maak een afspraak door te bellen naar onze assistente Mascha op 079-3418798 of stuur een e-mail naar info@embe-verloskundigen.nl.

NB: wist je al dat wij ook spiralen verwijderen? Indien gewenst kunnen we dit combineren met een kinderwensconsult, maar dit is niet verplicht. Lees hier meer over het verwijderen van een spiraal.