Marie-Hélène Vollema

Verloskundige - centering pregnancy

In 1995 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Rotterdam. Ik ben aan de slag gegaan als mede-eigenaar van deze praktijk en heb de praktijk zien uitgroeien tot wat het nu is.

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt in dit vak, heel veel mooie momenten mee mogen maken en soms helaas ook wat verdrietige. In de verloskunde is het in ieder geval nooit saai! Geen dag, zwangere, bevalling of baby is hetzelfde.

Wat sinds kort een extra dimensie aan mijn werk geeft is centering pregnancy. Het is echt anders werken en denken en dat is na ruim 25 jaar heel leuk om toe te passen. Binnen deze zorgvorm zie je nog veel duidelijker de groei die een zwangere (en haar gezin) doormaakt en hoe zij uiteindelijk (weer) moeder wordt.

Naast mijn werk ben ik moeder van drie kinderen; Merle (1998) en tweeling Bas en Floor (2002). Ik heb Merle jarenlang proberen te behoeden voor ons vak dat soms echt gekkenwerk is, maar het heeft niet gewerkt, zij hoopt volgend jaar haar verloskunde diploma in ontvangst te mogen nemen. En stiekem ben ik daar natuurlijk hartstikke trots op!
Thuis vermaak ik mij met mijn drie kippen (Molly, Pip en Jet) die loslopen in de tuin, haak en macramé ik graag en probeer ik sinds vorig jaar een moestuin te onderhouden. Vanwege het matige resultaat ga ik er dit jaar extra mijn best voor doen!

Per 1 juli 2023 leg ik mijn werk als verloskundige (voorlopig) neer. Het is een prachtig vak, maar ik ga voor mijzelf ontdekken of mijn hart nog sneller gaat kloppen van een andere roeping, keep you posted!

Fun fact; ik volg al een tijdje een cursus Spaans, nog betere begeleiding voor onze Spaans sprekende zwangeren!